windwaarde-stichting-logo

Informatieavond 16 november 2021

Op 16 november jl. stond een informatiebijeenkomst gepland over windpark Oude Mol en stichting Windwaarde Mariapolder en Strijensas.

Met extra maatregelen kon deze bijeenkomst doorgaan. Er waren 17 bewoners die eerst een presentatie kregen over stichting Windwaarde. Voorzitter Robin Robart vertelde hoe de stichting de voorbereiding van het windpark kritisch volgt. Met de compensatiegelden die na de bouw vrij komen, wil de stichting de leefbaarheid en duurzaamheid van Strijensas en Mariapolder verder verbeteren. Robin nodigde bewoners uit om actief mee te gaan denken met de plannen. Hierna was het woord aan Ronald Kloet. Hij gaf aan dat de realisatie van het windpark gepland staat in het tweede kwartaal van 2023. Dan worden de zes bestaande windmolens vervangen voor 4 veel grotere met een tiphoogte tussen 190 en 210 meter. Na twee uur keerde iedereen goed geïnformeerd huiswaarts. Dit keer zonder informele borrel na afloop, vanwege de maatregelen. Dat houden de bewoners nog tegoed.

Namens het bestuur van Stichting Windwaarde

Deel dit bericht

Nieuws overzicht