Uitnodiging bewonersbijeenkomst woensdag 22 juni 2022

Beste medebewoner van Mariapolder en Strijensas,

Graag nodigen wij je uit voor een bewonersbijeenkomst voor de inwoners van Strijensas en Mariapolder op woensdag 22 juni om 19.30 uur in het verenigingsgebouw aan de Havenstraat 35 in Strijensas.

Waarom deze bijeenkomst?

De afgelopen jaren heeft Stichting Windwaarde Mariapolder en Strijensas (Windwaarde) onderhandeld met de Gemeente Hoeksche Waard en de initiatiefnemer van Windpark  ‘Oude Mol’. We hebben afspraken gemaakt over de positie van de windmolens, het geluid, nachtverlichting en slagschaduw.

Verder heeft gemeente Hoeksche Waard het plan van Windwaarde goedgekeurd om alle compensatiegelden uit het windpark volledig in Mariapolder en Strijensas te besteden. Windwaarde vindt het belangrijk om dit samen met bewoners te gaan doen. Daarvoor willen wij een coöperatie oprichten. Het doel van de coöperatie is om de leefbaarheid en duurzaamheid van Mariapolder en Strijensas te vergroten. Wij hopen dat zoveel mogelijk bewoners lid gaan worden van de coöperatie. Tijdens de bijeenkomst geven we verdere uitleg en horen we graag jullie vragen en ideeën.

Binnenkort wordt gestart met de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe windmolens. We hebben Ronald Kloet van Renewable Energy Factory gevraagd om ons bij te praten over de stand van zaken. Ook krijgen we dan te horen wat wij als inwoners van de werkzaamheden en windmolens gaan merken.

Programma:             

  • 19.30 uur: welkom door Robin Robart, voorzitter Windwaarde
  • Wie is stichting Windwaarde?
  • Compensatiegeld voor Mariapolder en Strijensas
  • Plannen komende periode                         
  • Stand van zaken Windpark “Oude Mol” door Ronald Kloet, Renewable Energy Factory
  • Circa 21.00 uur: gezellige afsluiting met een hapje en een drankje                         

We zien je graag op 22 juni aanstaande!

Heb je nu al vragen? Stuur dan een mail naar info@windwaarde.nl.

Namens Windwaarde,

Marjon Trignol-de Vries

secretaris

www.windwaarde.nl

Deel dit bericht