111 bomen geplant langs de Sassedijk

Op woensdag 11 mei werd symbolisch de laatste boom van de in totaal 111 bomen langs de Sassedijk geplant. Twee kinderen uit Strijensas hebben met hulp van de wethouder en een vertegenwoordiger van Shell Moerdijk de laatste boom geplant. Daarna werden door de aanwezigen bloemzaadjes gestrooid langs de bomen.

Tijdens de gezellige bijeenkomst was er naast de inwoners van Strijensas, ook belangstelling vanuit diverse organisaties. Na afloop van de bomenplant genoot iedereen van een hapje en drankje en kon er een ijsje gehaald worden bij de ijscokar. Dit alles werd georganiseerd door de gemeente Hoeksche Waard.

Oorspronkelijk ontving de gemeente een donatie van Shell Moerdijk van € 25.000 voor het planten van bomen in Strijensas. De grondeigenaar van het windpark, Renewable Energy Factory, heeft de totale bomenplant betaald. De grondeigenaar en gemeente schenken nu het bedrag van € 25.000 aan Stichting Windwaarde. De stichting zal in overleg met de inwoners dit bedrag besteden aan duurzaamheid en leefbaarheid.

Deel dit bericht